در دورﮤ ناصری مردم برای انجامدادن امور زندگی، بهطورمعمول به سعد و نحس بودن ایام باور داشتند که نهتنها در میان مردم عادی، بلکه در میان افراد مرفه جامعه و ازجمله در دربار که منجمباشی نیز حضور داشت، این اعتقاد وجود داشت.
محمد غفاری معروف به کمالالمُلک (۱۲۲۶ کاشان – ۲۷ مرداد ۱۳۱۹ خورشیدی نیشابور) نقاش ایرانی بود. وی یکی از مشهورترین و پرنفوذترین شخصیتهای تاریخ هنر معاصر ایران بهشمار میآید. او برادرزاده صنیعالملک بود.
پهلوان کوچک یزدی پس از آنهمه کشتیهای پیروزمندانه، چه قبل از پهلوانی پایتخت و چه بعد از آن، چه در ایالات و ولایات ایران و چه در خارج از کشور، تا سن پیری بازوبند پهلوانی و قهرمانی خود را حفظ میکند و...
میرزا محمدخان گروسی ، معروف به امین خاقان و ملیجک اول، برادر زبیده خانم امینه اقدس از زنان ناصرالدین شاه و از سوگلیهای دربار و همچنین پدر غلامعلی خان عزیزالسلطان معروف به ملیجک دوم بود.
یکی از علاقمندی زایدالوصف ناصرالدین شاه علاقه به مطالعه آثار بـرجسته تـاریخی بـه ویژه شرححال پادشاهان و سلاطین بزرگ اروپا نظیر پتر کبیر،ناپلئون،فردریک کـبیر و دیـگران بود. هرچند که در عمل،متأسفانه از تاریخ زندگی این بزرگان درس چندانی نمیگرفته است.
دکتر تولوزان(1897-1820 م.)،در سال 1820 در دیگوگارسیا واقع در جزایر گاگز به دنیا آمد و بعدها در رشتهی پزشکی تحصیل کرد. وی،پیش از آمدن به ایران،با درجهی سرگردی و بـه عـنوان پزشک در ارتش فرانسه بود.
عـلاقه مـفرط بـه آگاهی از مطالب روزنامههای ترکی،روسی،فرانسه و انگلیسی،بنا به یادداشتهای اعتمادالسلطنه، یکی از خصوصیات رفتاری جالب ناصرالدین شاه بوده است.
لوئیـجی مونتابونه هنرمند عکاس ایتالیایی، از خاندانی بود که همگی به شغل عکاسی اشتغال داشتند. وی مهمترین عـضو این خاندان بود که عکاسی را در شهر تورین ایتالیا جان تازهای بخشید. تاریخ تـولد مونتابونه در دست نیست.وی در سـال 77-1276 قـمری/1860 میلادی،استودیوی عکاسی خود را در تورین گشود.
اولین موزه ایران در سال 1293هـ.ق و پس از بـازگشت ناصر الدین شاه از سفر فرنگ در عمارت گلستان تأسیس شد که هنوز با نام «موزه کاخ گلستان» فعال است. صنیع الدوله در روزنامه ایران در سال 1293 ق دعوت عامی از مردم کرد تا جواهر گرانبها، اشـیای نـفیس و قدیمه خود را جهت اتاق موزهی همایونی،به قیمت عادلانه در اختیار دار الطباعه قرار دهند.
میرزا زینالعابدین تهرانی (۱۲۶۰-۱۳۲۱) امام جمعه تهران در عصر ناصرالدین شاه قاجار و مظفرالدین شاه قاجار فرزند میرزا ابوالقاسم تهرانی از خاندان ائمه جماعت تهران بود. پدرش که از سادات خاتون آبادی بود در ۱۲۷۲ هجری قمری درگذشت.
در دوره ی حکومت قاجارها، تمامی دولتها و حتی شاهان قاجار چـاره ی توسعه و پیشرفت کشور را در همانند شدن با غرب (به عنوان غـیر) می دانستند ؛ اما همین تقلاها نـیز از آن جــا که ریشه در عمق نداشت راه به جایی نمی برد: «اولین کار در این زمینه ، آشنایی با فنـون نظامی بود. تازه در همین اواخر بود که ضرورت این امر احساس شد که پای چنـد فـن از فنون غیرجنگی ...
آقا رضا اقبال السلطنه،عکاس باشی ناصر الدین شاه و نخستین عکاس حرفه ای در ایران، فرزند جدید الاسلام معروف به پیشخدمت سلام و برادر میرزا علی نقی حکیم الممالک،پزشک مخصوص ناصر الدین شاه بود.
غلامعلی خان ملیجک عزیزالسلطان و سردار محترم بی آنکه خود بخواهد کودکی بیش نبود که به عزیزی ناصرالدین شاه قاجار منصوب شد و علاقه شاه به او نفرت درباریان و اندرون را در پی داشت.
ورزش پهلوانی در دورهی ناصرالدین شاه که از سال 1848 تا 1898 سلطنت کرد، به اوج غنای خودش رسید. در طول این دوران تعدادی زورخانه در تهران و دیگر شهرها ساخته شد.